بررسی وضعیت قیمت کالاهای اساسی و اقلام ضروری خانوار در هفته اول مردادماه حاکی از ثبات نسبی قیمت اکثر کالاهاست ضمن اینکه گرانی قیمت ها منجر به کاهش استقبال مردم و رکود بازار شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در آستانه ماه محرم از اختصاص ۸۰ هزار تن برنج و شکر از محل ذخایر راهبردی کالاهای اساسی این شرکت برای برپایی آیینهای ایام محرم و صفر خبر داد.
واردات بیش از ۵۵۰ میلیون دلاری، افزایش ۴۷ درصدی قیمت برنج خارجی و ۱۶۴ درصدی ایرانی از تغییرات مربوط به برنج در مدت اخیر و البته در آستانه تصمیمگیری برای ممنوعیت فصلی واردات این کالا است.
در حال حاضر سهم نهادههای دامی از کالاهای اساسی دپو شده در گمرک و بنادر به حدود ۲.۵ میلیون تن معادل ۵۸ درصد میرسد؛ نهادهها اغلب از کالای پرحاشیه دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ بودهاند.
با تأمین بهموقع کالاهای اساسی از محل منابع داخلی و خارجی، میزان خرید گندم، برنج، روغن و شکر به حد مطلوبی رسیده است و تا پایان سال، پاسخگوی نیاز مصرفی کشور خواهد بود.
مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران از توزیع ۱۰۰ هزار تن انواع برنج وارداتی و ۶۰ هزار تن شکر در کشور با هدف حفظ آرامش بازار و ثبات قیمتها خبر داد.
رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل گفت: موجودی برنجهای کشت دوم هاشمی، طارم، بینام و امراللهی به کمتر از 10 درصد رسیده است، در حال حاضر بحث احتکار برنج مطرح نیست و این وضعیت تا رسیدن به فصل برداشت جدید این محصول ادامه خواهد داشت.
یک رسانه هندی نوشت، طی هفته گذشته، دهها کانتینر مملو از برنج، چای، قهوه و غذاهای دریایی از مبدا هند و از طریق بنادر گرجستان به روسیه ارسال شدهاند و میتوان گفت که هندوستان مسیر دسترسی دریایی جایگزین برای ارسال محمولههای تجاری به سمت روسیه را پیدا کرده است.
مدیرعامل مرکز تجارت بین الملل و پایانه صادراتی آمل با بیان اینکه التهاب بازار برنج به زودی فروکش می کند، اعلام کرد: به مردم توصیه می شود برنج کهنه انبارها را نخرند زیرا برنج سال جدید با قیمت های مناسب تری به بازار می آید.
مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تولید دو تا 2.2 میلیون تن برنج در سال جاری، احتمالا برای تأمین نیاز کشور باید حدود یک میلیون تن برنج وارد شود.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: در حال حاضر با کاهش واردات برنج روبرو هستیم و این کاهش زمانی که تقاضا در اوج باشد منجر به کمبود میشود و هماکنون افزایشی در قیمت برنج خارجی نداشتهایم.